Zonneboiler installateur

Uw erkend zonneboiler installateur voor West- en Oost-Vlaanderen!

home > installateur centrale verwarming > zonneboiler installateur

De zon trakteert!

Gratis warm water door de zon, wie wil dat nu niet? Daarom laten meer en meer klanten een zonneboiler plaatsen. De mooie subsidies en stijgende energiefacturen zorgen ervoor dat de terugbetalingstermijn van een zonneboiler een pak korter wordt.

We zijn als zonneboiler installateur in staat om in bijna iedere situatie een zonneboiler te plaatsen.  De boiler kan in serie met een bestaand systeem geïnstalleerd worden of het volledig warm water voorzien.

De zon schijnt natuurlijk niet altijd in België maar de ervaring als zonneboiler installateur leert dat een zonneboiler tussen de 60% en 75% van het warm water genereert.

Contateer ons dus snel en geniet bovenop onze lage prijzen van hoge premies!

 

 

Zonneboiler op druk

We installeren in de meeste gevallen een systeem op druk. Dat betekent dat de zonnecollectoren op ongeveer 3 bar druk werken. Deze systemen hebben hierdoor een groter rendement omdat de werkingstemperatuur kan oplopen tot 120°C. Doormiddel van een pomp wordt de glycol getransporteerd. Hierdoor kunnen we een zonneboiler op druk overal plaatsen.

We werken hiervoor uitsluitend met zonnecollectoren en -boilers van de merken Junkers en Buderus. Deze fabrikanten bewijzen zich reeds vele jaren op basis van hun kwaliteit en service na verkoop. Ook de elektronische sturing van deze zonnesystemen is van heel hoog niveau waardoor dit het rendement nog verhoogd!

zonneboiler installateur

Leegloop zonneboiler

De laatste tijd installeren we meer en meer leegloop zonneboilers. Deze zonneboilers met leegloopprincipe zijn een stuk goedkoper en vergen geen onderhoud. Het rendement ligt wat lager maar ook de kosten.

Bij een zonneboiler met leegloopsysteem wordt een apart, gesloten circuit bij de installatie gedeeltelijk opgevuld met water. Telkens er genoeg warmte gemeten wordt in de zonnecollector zal het water van het gesloten circuit door een energiezuinig pompje rondgepompt worden doorheen de collectoren.

Dit primaire water wordt vervolgens opgewarmd door de zon en geeft zijn warmte af aan het sanitair water in de zonneboiler.

Eens de boiler is opgewarmd stopt de pomp met draaien en lopen de panelen leeg door de zwaartekracht. Hierdoor kan er geen schade door vrieskou ontstaan.

We kunnen deze zonneboilers met leegloopprincipe niet overal plaatsen omdat de boiler lager moet staan dan de zonnecollectoren.

 

leegloop zonneboiler

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte