Stookolieketel vervangen

Stookolieketel vervangen? Topkwaliteit en feilloze installatie!

home > installateur centrale verwarming > stookolieketel vervangen

Tijd voor een nieuwe mazoutketel?

Contacteer ons zeker om uw stookolieketel te vervangen. We werken enkel met topmerken en geven tot 7 jaar garantie!

Als volleerde verwarmingstechniekers verzorgen we een optimale service na verkoop. Ervoor zorgen dat u zonder zorgen kunt genieten van de warmte is onze missie.

Vergeet niet dat het vervangen van uw oude stookolieketel door een recent model een wijze beslissing is.  Het rendement van een nieuwe stookolieketel kan tot 40% hoger liggen. Zeker als er gekozen wordt voor een condensatieketel.

Een nieuwe mazoutketel stoot ook een pak minder vervuilende deeltjes uit. De verbranding is de laatste jaren enorm geoptimaliseerd. Dus het is niet enkel een economische overweging maar ook een ecologische.

stookolieketel vervangen

Voordelen stookolieketel vervangen

  • stoken zonder zorgen
  • hoger rendement (tot 40%)
  • minder kans op brandgevaar
  • minder uistoot = beter voor het milieu
  • minder brandgevaar
  • betere sturing van de mazoutketel

Hoe vervangen we uw stookolieketel?

1. Analyse huidige situatie en opmaken offerte

 

We analyseren altijd eerst de huidige situatie. Welk vermogen heeft de huidige stookolieketel? Zijn er ondertussen isolatie werken gebeurd. Voldoet de huidige boiler? Is er een tweede badkamer of regendouche bijgeplaatst? Welke mazoutfiltersysteem is er aanwezig? Enz.

Na de analyse stellen wij u onze beste oplossing voor. We maken een vrijblijvende offerte op en garanderen u een scherpe prijs.

prijs stookolieketel

2. Wegnemen oude mazoutketel en spoelen installatie

 

We verwijderen de oude verwarmingsketel en alle leidingen die aan vervanging toe zijn. Daarna spoelen we de leidingen doormiddel van een speciale spoelpomp. Dit is nodig omdat er in oude cv-systemen steeds veel vuil en slib zit. We willen niet dat dat vuil terug meedraait en in de nieuwe stookolieketel terecht komt.

Na de spoeling behandelen we het cv water met een beschermmiddel om vuil- en slibvorming in de toekomst af te remmen. We plaatsen ook steeds de nodige magneetfilters op de nieuwe retourleiding om restvuil uit het systeem te blokkeren en op te vangen.

spoelen cv installatie

3. Stookolieketel vervangen

 

We monteren de nieuwe mazoutketel en verbinden deze doormiddel van koperen buisen aan de bestaande cv-installatie. We gebruiken hiervoor geen kunststof maar wel koper of inox. Kunststofleidingen die zo dicht bij de stookolieketel zitten beginnen na 10 jaar te ontbinden door de hoge temperaturen.
Verder monteren we de rookgasafvoer, de water-afvoeren en de thermostaat.

installeren stookolieketel

4. Opstarten mazoutketel en inregeling

 

We starten de stookolieketel op en testen de rookgasafvoer op rookgasverliezen. Daarna meten we de rookgassen, pompdruk en het vaccuum van de pomp en stellen zo de ketel af volgens de fabriekswaarden en Vlaamse normen af. Door deze vergaande afstelling zorgen we ervoor dat de mazoutketel proper brandt en alle onderdelen zo weinig mogelijk belast worden.

Na de inregeling van de brander stellen we samen met u de thermostaat en de sturing van de ketel in.

afstelling mazoutketel

5. Schoonmaak en oplevering

 

We vinden het heel belangrijk dat we na de werken alles terug opkuisen zodat u niet merkt dat er werken uitgevoerd zijn. Daarna geven we uitleg over de werking van de thermostaat en ketel zodat u weet hoe u de cv-installatie moet bedienen.

instellen kamerthermostaat en regeling

6. Service na verkoop

 

Na de oplevering kunt u steeds rekenen op onze snelle en kwalitatieve service. Een stookolieketel is technisch product. Er kan altijd een storing opduiken. We zorgen er dan voor dat u snel geholpen bent.
Van het onderhoud van uw nieuwe cv-ketel hoeft u zich niets aan te trekken. We contacteren u wanneer het onderhoud stookolieketel uitgevoerd moet worden.
Verwarmen zonder zorgen, dat is onze missie!

onderhoud stookolieketel

Vervangen stookolieketel? Contacteer ons.

Merken

Vervangen stookolieketel? Kies voor goede kwaliteit. Een topketel gaat gemiddeld 25 tot 30 jaar mee. Het is de meerprijs zeker waard.

Wij installeren Buderus. Deze blauwe stookolieketels hebben in de loop der jaren niet ingeboet aan kwaliteit, integendeel. Ze blijven wat ons betreft de absolute top.

Een ander merk installeren we ook op aanvraag. Maar we raden het niet aan.

De Junkers stookolieketels worden tegenwoordig gemaakt door Buderus. Dus Junkers is ook een optie daar het dezelfde zijn...

Buderus stookolieketel
junkers stookolieketel