Ontkalker installeren

Een kwalitatieve ontkalker laten plaatsen voor een lage prijs?

home > installateur centrale verwarming > ontkalker laten plaatsen

Kalk beu?

Laat dan een waterverzachter installeren want zo heeft u continu aangenaam, zacht water.
Hierdoor zijn uw kranen, douche, bad en huishoudtoestellen vrij van kalkaanslag en gaan thermostatische elementen in kranen lang mee.
De boiler, doorstromer, vaatwasser en wasmachine hebben minder onderhoud nodig en hebben een langere levensduur. Ook bespaart u op uw elektriciteit want het rendement van verwarmingselementen blijft optimaal.

Het is wel heel belangrijk bij een ontkalker laten plaatsen dat hij goed ingeregeld en afgesteld wordt. We doen hiervoor steeds beroep op de fabrikant zelf. Zij komen de waterverzachter opstarten en voorzien ook het jaarlijks onderhoud.

Ontkalker laten plaatsen? Neem snel contact met ons op en laat u verrassen. Steeds dé ideale oplossing. Hoge kwaliteit tegen scherpe prijs.

ontkalker laten plaatsen

Voordelen ontkalker laten plaatsen

 

  • daling energiefactuur
  • huishoudtoestellen gaan langer mee
  • boiler en verwarmingsketel hebben minder pannes
  • bijna geen kalkaanslag = minder onderhoud aan sanitair
  • water voelt zachter aan =meer comfort in douche
  • thermostatische kranen blijven goed werken
  • korte terugverdientermijn (ong. 5 jaar)
  • waterleidingen gaan langer mee
  • betere preventie tegen legionella

Hoe werkt een waterontkalker?

Er zijn verschillende types van waterverzachters op de markt. Maar vergis u niet. Er is maar één type die het kalk effectief uit het leidingwater verwijderd en dat zijn de ontkalkers met zout! Daarom plaatsen wij enkel dit type.

Een waterontkalker word net achter de watermeter geïnstalleerd. De ontkalkers werken op basis van een ionenuitwisseling: calcium- en magnesiumionen worden in het harde water verwisseld met equivalente natriumionen.

In de praktijk wil dit zeggen dat het harde water door een tank stroomt met kunsthars.  De kleine harsbolletjes trekken kalk aan en in de plaats daarvan geven ze natriumionen (= zout) af.

Om de zoveel tijd moet het kunsthars regenereren. Het toestel spoelt het hars met zout zodat de ontharder terug 'opgeladen' is.

De nieuwste generatie waterontkalkers hebben, om elektriciteit en zout te besparen, heel wat extra opties zoals een draadloos bedieningspaneel, een verbruiksmeter, automatische desinfectie, een alarm bij defect of gebrek aan zout, …

 

Het spreekt dus voor zich dat het belangrijk is om een goed toestel aan te schaffen. Goedkoop is bijna altijd duurkoop!

We komen met plezier eens bij u langs om onze kwalitatieve ontkalkers aan lage prijs voor te stellen.

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte