Onderhoud doorstromer

Kwalitatief onderhoud badverwarmer voor maar €110,00 incl. 6% btw!

home  >  onderhoud  >  onderhoud doorstromer

Uw badverwarmer specialist!

Het is zeker een goed idee om uw badverwarmer elk jaar te laten onderhouden. De doorstromer op gas is één van de grootste oorzaken van CO vergiftiging. Deze kleine toestellen hebben een enorm vermogen om het water in enkele seconden op te warmen. Doordat vuil zich in de warmtewisselaar ophoopt wordt er CO gevormd. Wanneer de verluchting of schouwtrek onvoldoende is, wordt er een heel gevaarlijke situatie gecreëerd.

Maar niet alleen voor de veiligheid moet u uw doorstroom verwarmer laten nazien. Een goed onderhouden badverwarmer heeft een langere levensduur en de kans op onverwachte pannes is een stuk kleiner.

Contacteer ons snel en zie hoe we een professioneel onderhoud doorstomer uitvoeren.

onderhoud doorstromer

Voordelen onderhoud doorstromer

 

  • kans op CO vergiftiging bijna nihil
  • langere levensduur badverwarmer
  • voorkomt op lange duur grote kosten
  • minder onverwachte pannes
  • beter rendement na reinigen
  • brandgevaar kleiner

Hoe onderhouden we uw doorstromer?

1.  Demonteren en reinigen badverwarmer

 

We verwijderen alle onderdelen zoals de mantel, brander, watervalve en waakvlam. Daarna kuisen we alles grondig en smeren alle bewegende delen in met speciaal water- en gasvet. De warmtewisselaar reinigen we met water zodat alle vuil tussen de koperen lamellen verwijderen. We reinigen of vervangen de waterfilter zodat het debiet van warm water terug optimaal is.

2. Monteren, vervangen dichtingen en opstart

 

De opgeblonken onderdelen monteren we terug en vervangen de dichtingen. Na het terug monteren van de doorstromer starten we het toestel op en gaan via visuele controle na over geen waterlekken of problemen zijn.

3. Gaslek test en controle trek schouw

 

Na de opstart van de badverwarmer testen we of er geen gaslekken zijn doormiddel van elektronische gaslekdetectie. We controleren ook de trek in de schouw en kijken of er genoeg verse lucht in de ruimte komt. Zo bent u 100 % zeker dat de doorstromer veilig brandt.

4. Reinigen kranen

 

Een badverwarmer geeft gemakkelijk problemen als er te weinig debiet is. Eenmaal het onderhoud badverwarmer is afgerond gaan we na of alle warm water kranen voldoende debiet hebben. We kuisen of vervangen de mousseurs en zorgen ervoor dat u overal vol debiet hebt.

Merken

U kunt ons bellen voor elke badverwarmer maar we specialiseren ons in de topmerken Junkers, Vaillant en Bulex.

Deze fabrikanten hebben enkel doorstromers van hoge kwaliteit en de wisselstukken zijn goed voor handen.

Junkers onderhoud doorstromer
Bulex onderhoud badverwarmer
Vaillant onderhoud doorstromer

Maak nu een afspraak voor het onderhoud van uw doorstromer