Onderhoud Buderus

Onderhoud Buderus al vanaf € 145,00 incl. 6% btw

home  >  onderhoud verwarming  >  onderhoud buderus

Uw Buderus specialist

Doordat ik  vier jaar bij Buderus gewerkt heb als verwarmingstechnieker, heb ik een uitgebreide kennis van zowel de gasketels als stookolieketels. Bij de condensatieketels is het vooral belangrijk dat de dichtingen op tijd vervangen worden om geen vlamvorming  buiten het blok te krijgen en dus brandgevaar uit te sluiten. Ook de warmtewisselaars moeten gereinigd worden zodat de warmte mooi kan afgevoerd worden en alle onderdelen niet overmatig belast worden. Hierdoor heeft uw Buderus een langere levensduur met meer warmtegarantie. Dus voor uw onderhoud Buderus is er maar één adres!

Voordelen onderhoud Buderus cv ketel

Voordelen onderhoud Buderus

 

  • Beter rendement = minder stookkosten
  • Minder onverwachte pannes
  • toetsel gaat langer mee
  • brandgevaar uitgesloten
  • CO vergiftiging onbestaande
  • betere afstelling = minder vervuilend

Hoe voeren we het nazicht uit?

De werkwijze voor het onderhouden van een condensatieketel, atmosferische gasketel en een mazoutketel verschilt wat van elkaar maar in grote lijnen komt het hierop neer:

1.  Demonteren 

 

De onderdelen die moeten gedemonteerd worden om het onderhoud uit te voeren worden van de Buderus condensatieketel of stookolieketel verwijderd. Hierdoor is het warmteblok en de andere onderdelen bereikbaar en kan deze grondig gekuist worden.

demonteren Buderus verwarmingsketel

2. Verwarmingsblok en onderdelen kuisen

 

De warmtewisselaar, elektrodenset, brander, ventilator en andere worden grondig onderhouden. Hiervoor worden de gereedschappen die voorgeschreven zijn door Buderus gebruikt. Bij onderhoud Buderus condensatieketels wordt de wisselaar uitvoerig gespoeld met water.

Kuisen warmtewisselaar condensatieketel

3.  Waterdruk CV installatie en voordruk expansievat op punt zetten

 

De druk van uw verwarmingsinstallatie en voordruk expansievat worden gecontroleerd en op punt gezet. Hierdoor is de belasting op de volledige systeem minimaal.

Waterdruk CV installatie op punt zetten

4. Filters verwarmingsinstallatie spoelen

 

Alle filters in het verwarmingssysteem worden gespoeld en gereinigd zodat alle opgenomen vuil verwijderd wordt. Hierdoor draait uw Buderus terug op vol debiet.

Filters Buderus ketel spoelen

5. Nieuwe dichtingen monteren

 

Bij het terug monteren van de gasketel of stookolieketel worden alle dichtingen vervangen zoals voorgeschreven door de Buderus. We gebruiken enkel pakkingen die door Buderus zelf geleverd zijn.

dichtingen-mazoetketel en condensatieketel vervangen

6. Ketel controleren op gas- en rookgasverliezen

 

Na het terug monteren van alle onderdelen wordt de Buderus cv-installatie getest op gas- en rookgasdichheid. Hierdoor garanderen wij voor 100 % een veilig onderhoud.

Testen onderhoud buderus

7. Chauffage uitmeten

 

De rookgassen van uw Buderus ketel worden uitgemeten door een Testo meettoestel. We controleren of uw gasketel of mazoutketel na het onderhoud veilig en milieuvriendelijk brandt.

chauffageketel uitmeten

8. Parameters kamerthermostaat en ketel nakijken

 

De instellingen van de thermostaat en sturing verwarmingsketel worden nagekeken en indien nodig gewijzigd. We resetten eventuele onderhoudsmeldingen.

aanpassen kamerthermostaat

9. Opmaken wettelijk verplichte attesten

 

Op het einde van het nazicht stellen we het verbrandingsattest en reinigingsattest op. We maken deze op een digitaal platform waardoor we garanderen dat ze conform zijn.

attest voor stookolieketel en gasketel

Contacteer ons voor uw Buderus onderhoud

Regio's

Wij onderhouden uw Buderus mazoutketel of gasketel in West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen, in een straal van 40 km rond Brugge.

Brugge
Sint-Kruis
Assebroek
Sint-Michiels
Sint-Andries
Sint-Pieters
Oostkamp
Loppem
Zedelgem

Beernem
Sijsele
Oostkamp
Oedelem
Moerbrugge
Wingene
Tielt
Roeselare
Hooglede

Knokke
Knokke-Heist
Damme
Zeebrugge
Dudzele
Blankenberge
Zuienkerke
Jabbeke
Varsenare

Oostende
Bredene
Oudenburg
De Haan
Wenduine
Middelkerke
Nieuwpoort
Gistel
Ichtegem

Maldegem
Eeklo
Ursel
Knesselare
Sint-Laureins
Kleit
Kaprijke
Assenede
Aalter