CV-installatie

Wij plaatsen uw volledige CV-installatie!

Uw CV-installateur

Wij plaatsen en vervangen niet alleen verwarmingketels, warmtepompen en boilers maar we installeren ook uw volledige CV-installatie. Samen met u gaan we op zoek naar de beste oplossing voor het verwarmen van uw woning.

Naast het plaatsen van radiatoren, convectoren en vloerverwarming zijn we ook gespecialiseerd in het installeren van alle leidingen en collectoren.

Bent u op zoek naar een installateur die u van A tot Z begeleidt? Neem dan snel contact met ons op. We stellen voor u een scherpe en vrijblijvende offerte op.

Bepalen CV installatie

Eerst analyseren we grondig uw project. Gaat het om nieuwbouw of renovatie. Kiezen we voor ecologische of liever voor een conventionelere cv-installatie. Het budget en het verkrijgen van bepaalde premies of subsidies speelt hierbij een grote rol.

We tekenen een volledige cv installatie uit en maken een vrijblijvende offerte op tegen een concurrentiële prijs.

cv-installatie

Hoe verdelen we de warmte?

Er zijn verschillende methodes, die wij installeren, om de warmte in uw woning af te geven:

Radiatoren

 

De meest voorkomende vorm om de warmte van de verwarmingsketel te verdelen in Vlaanderen is nog altijd de radiator. Een radiator is in de meeste gevallen gemakkelijk om te installeren en werkt snel en efficiënt.

Een nadeel van radiatoren is wel dat ze op hogere temperatuur werken en niet in combinatie met een warmtepomp te gebruiken zijn.

De radiator komt in verschillende maten en looks. Het uitzicht van de radiator en de gekozen materialen vormen de grootste factor voor het prijsverschil. Een goedkope radiator is zeker niet minderwaardig ten opzichte van een design radiator voor het verdelen van warmte.

radiatoren

Vloerverwarming

 

We plaatsen meer en meer vloerverwarming. Deze vorm van verwarmen heeft veel voordelen. Een aangename temperatuur en geen plaats verlies op de muren zijn belangrijkste.

Vloerverwarming werkt op lage temperatuur en installeren we dus in combinatie met een condensatieketel of een warmtepomp.

Doordat vloerverwarming traag reageert, plaatsen we het veel in combinatie met enkele radiatoren. Of we kiezen voor een hout- of pelletkachel om soms plotse daling in buitentemperatuur op te vangen.

 

vloerverwarming plaatsen

Convectoren

 

Er is een groot verschil tussen de hoge temperatuur en de nieuwe lage temperatuur convector. De conventionele convector werkt op heel hoge temperaturen en begint pas echt warmte af te geven als hij een temperatuur van 70°C heeft. Hierdoor is hij niet meer geschikt voor een lage temperatuur cv-installatie zoals condensatieketels of warmtepompen.

Een lage temperatuur convector plaatsen we meer en meer in combinatie met een warmtepomp. Deze convector heeft enkele stille ventilatoren die de lucht door de lamellen duwen en zo de volledige ruimte verwarmen. We monteren ze zowel in de vloer, op de vloer als aan de wand en in de wand.

lage temperatuur

Contacteer ons voor het plaatsen van uw CV-installatie